fredag 29 november 2019

Inför vecka 49

Information inför nästa vecka:

Vecka 49
Måndag: Läxorna tillbaka till skolan.
Tisdag: Ny läxa delas ut.
Onsdag: Sista badet för denna gång, ta med badkläder och handduk.
Torsdag:
Fredag: Julspel i Sörbyakyrkan kl 10.15


13 december firar vi luciadagen på skolan. Vi bjuder in er alla till glöggmorgon utomhus vid bagarstugan från kl 7.30 till ca 8.15. Sedan förflyttar vi oss in till sporthallen för att se på luciatåget som förskoleklassen och år 6 ordnar. Vill man klä sig som lucia, tomte eller pepparkaka denna dag så går det bra.

Obs, ta med en glasburk utan etikett till skolan nästa vecka.

Veckan som gått:
I matematik har vi tränat på multiplikation, vi har nu arbetat med tvåans, femmans och tians tabell. Veckans matteläxa är att träna sig på tvåans tabell, eleverna övar till de känner sig säkra på den.
I svenska har vi arbetat med verb och tränat på hur verbet ändras när det böjs i nutid och dåtid.

På badet i onsdags fick eleverna träna sig på livräddning, först en teoretisk genomgång och sedan fick de testa i bassängen. De hade mycket bra och kloka tankar om säkerhet vid vatten och även ute på isen. Vi har tjuvstartat med att läsa julens kapitelbok för att hinna alla kapitel innan jul. Nu längtar vi efter snö, på bilden gjorde eleverna dessa härliga snöbilder.


Vi önskar er alla en trevlig första advent!
/Malin, Mie och Jessica



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Veckobrev i tieto

Hej hej! Nu har jag gått över till att skriva veckobreven i Tieto. Så veckans information finns där. Trevlig helg! /Malin